LITURGHIA DARURILOR MAI ÎNAINTE SFINȚITE

Astăzi, 2 martie 2018, în biserica Parohiei noastre, Liturghia Darurilor mai Înainte Sfințite  a fost oficiată de un sobor  de preoți, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie.         

La final, Chiriarhul nostru a vorbit despre încărcătura duhovnicească şi folosul sufletesc, dobândite prin participarea la Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul, numită și „Liturghia Darurilor înainte sfinţite„.

Liturghia Darurilor înainte sfinţite s-a născut datorită faptului că existau foarte mulţi creştini care doreau să se împărtăşească şi în restul zilelor din săptămână, când nu se săvârşeau celelalte două Sfinte Liturghii din timpul Postului Mare. În cadrul Liturghiei Darurilor sunt folosite Daruri sfinţite la Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur sau a Sfântului Vasile cel Mare, săvârşite în sâmbăta sau duminica precedentă. În cadrul acestei Liturghii are loc împărtăşirea slujitorilor şi a credincioşilor cu Sfintele Taine, cele de viaţă făcătoare, a arătat Preasfinția Sa.

De asemenea, Părintele Episcop Ambrozie a spus că Sfânta Liturghie este centrul vieţii noastre în Hristos, având ca punct culminant unirea cu Hristos prin împărtăşirea cu Sfintele Taine. Dar împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului nu este numai plinirea ostenelilor şi ţinta spre care năzuim ci este şi ajutorul divin pe care îl primim în nevoinţa noastră duhovnicească şi care ne ajută să aspirăm către o comuniune desăvârșită în ziua cea neînserată a Împărătiei lui Dumnezeu. De aceea Biserica a rânduit un ritual de împărtăsire şi în zilele de rând din Postul Mare. O Liturghie, în care cântările sunt de mare frumusete şi se împletesc cu ritualuri liturgice impresionante şi rugăciuni de mare profunzime. Aceste momente creează ambianţa necesară întâlnirii şi împărtăsirii cu Hristos după o perioadă acerbă de pregătire şi aşteptare.

1 2 3 4 5

Acest articol a fost publicat în STIRI-ANUNTURI. Salvează legătura permanentă.