SUTE DE COPII SI TINERI AU VESTIT NASTEREA DOMNULUI IN BISERICA NOASTRA

Joi, 21 decembrie 2017, în biserica Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” din cuprinsul Protopopiatului Giurgiu au avut loc mai multe activități la care au luat parte peste 200 de tineri.

Evenimentul a debutat cu împărtășirea celor mici, prilej în care părintele consilier Lucian Ștefan, parohul bisericii, a ținut un cuvântul de învățătură în care le-a vorbit celor mici despre folosul şi importanţa Tainei Sfintei Împărtășanii.

În continuare, primii tineri care au adus bucurie pe chipurile celor prezenţi, preoții parohiei, părinţi, bunici şi alţi invitaţi, au fost elevii clasei pregătitoare Fluturașii de la Școala Gimnazială Nr. 10, prin grija şi îndrumarea doamnei învățătoare Miu Iuliana, care au vestit Naşterea Pruncului Iisus Hristos în ieslea din Betleem, prin serbarea de Crăciun organizată în biserică. Serbarea a inclus poezii religioase, cântece de iarnă şi colinde care i-au bucurat foarte mult pe cei prezenți.

După acest moment, datorită parteneriatului numit „Grădinița și Biserica – un strop de credință”, peste 70 de copii de la Grădinița cu program normal nr. 9 – Giurgiu, au colindat în biserica parohiei. Tinerii au fost însoțiți de doamna prof. Barosi Ionica Veronica, directorul unității, precum și de doamnele educatoare Frîncu Andreea, Naipeanu Mădălina și Abălaru Cristina.

În încheiere, părintele consilier Lucian Ștefan, parohul bisericii, i-a îndemnat pe cei prezenți „să-L așeze pe Hristos în centrul vieții lor și să se bucure prin tradiționalul colind de praznicul Nașterii Mântuitorului”. De asemenea, Preacucernicia Sa a vorbit despre lumea copilăriei, a sărbătorii Crăciunului și a darurilor, evidențiind că „cel mai de preț dar este al generozitățiiși al inimii”, apoi a felicitat pe cei prezenţi.

Toți copii, profesorii și îndrumătorii au fost răsplătiți cu alese daruri din partea parohiei.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Acest articol a fost publicat în STIRI-ANUNTURI. Salvează legătura permanentă.