Slujire arhierească de Sf. Ion

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA PAROHIEI „SFINŢII MARTIRI BRÂNCOVENI ” DIN MUNICIPIUL GIURGIU

În ziua de 7 ianuarie 2017, Biserica Ortodoxă a sărbătorit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, iar cu acest prilej, Întâistătătorul eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul noii biserici a Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sfânta Mc. Sofia” din municipiul Giurgiu.

În cuvântul de învăţătură, adresat numeroşilor credincioşi prezenţi, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a evidenţiat viaţa şi lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care Însuşi Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toţi oamenii născuţi din femeie şi cel dintâi între Prooroci. Sfântul Ioan Botezătorul simbolul martirilor şi al misionarilor, reprezintă modelul de rugăciune şi de pocăinţă. El a rămas în tradiţia Bisericii ca Mergătorul-înainte al lui Hristos, cel care Îl prezintă lumii pe Mielul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, a încheiat Chiriarhul nostru.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit o slujbă de pomenire pentru cei trecuţi la cele veşnice.

La final, ierarhul nostru a adresat credincioşilor prezenţi urări de sănătate, pace şi fericire cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, oferindu-le tuturor iconiţe.

1 2 3 4 5

Acest articol a fost publicat în STIRI-ANUNTURI. Salvează legătura permanentă.