Slujba Vecerniei cu ocazia Hramului

BISERICA PAROHIEI „SFINŢII MARTIRI BRÂNCOVENI ” DIN MUN. GIURGIU LA CEAS DE SĂRBĂTOARE

15.08.2016

Începând cu seara zilei de 15 august, Biserica Ortodoxă Română îi sărbătoreşte pe Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă, cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache.

Pentru credincioşii Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Mun. Giurgiu este prilej de mare bucurie duhovnicească, deoarece noua biserică parohială își sărbătorește ocrotitorii.

Cu acest prilej, manifestările religioase închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni au debutat în această seară, cu slujba Privegherii, săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învăță­tură rostit la finalul privegherii, Preasfinția Sa a arătat că Sfântul Constantin Brâncoveanu este model pentru familia creștină, iar „mărturia lui rămâne vie și ne întă­rește familia, ne întărește în cre­dință și în dragoste. Parcă nu ne mai este teamă de nimic. Și astăzi îl considerăm voievodul viu al Țării Românești. Dar dacă vrem să-l urmăm, să-l urmăm în credință, să-i urmăm viața și să dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru faptul că ne-a dăruit asemenea voievozi ai țării și ai conștiințelor noastre”, a încheiat Preasfinția Sa,

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor a fost așezată spre închinare, în Altarul de vară al parohiei, icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu, care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaşte.

Totodată, au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă, părticele din moaștele Sfântului Nectarie de la Mănăstirea Buna Vestire din Bolintin, ale Sfintei Mucenițe Ecaterina, aduse de la Centrul Cultural Pastoral „Gavril Drugănescu” și părticele din moaștele Sfântului Gheorghe, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu.

La final, Chiriarhul nostru a adresat credincioşilor prezenţi urări de sănătate, pace şi fericire cu prilejul sărbătoririi Sfinților Brâncoveni, oferindu-le tuturor iconiţe.

vec1 vec2 vec3 vec4 vec5 vec6 vec7 vec8 vec9

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.