Slujire arhiereasca de Sf Ioan Botezatorul

Astăzi, 7 ianuarie, Biserica Ortodoxă a sărbătorit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului. Întâistătătorul eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul noii biserici a Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din mun. Giurgiu. Cu acest prilej, spre bucuria duhovnicească a credincioşilor, au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

În cuvântul de învăţătură, adresat numeroşilor credincioşi prezenţi, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a evidenţiat viaţa şi lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care însuşi Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toţi oamenii născuţi din femeie şi cel dintâi între Prooroci. Sfântul Ioan Botezătorul, simbolul martirilor şi al misionarilor, reprezintă modelul de rugăciune şi de pocăinţă. El a rămas în tradiţia Bisericii ca Mergătorul-înainte al lui Hristos, cel care Îl prezintă lumii pe Mielul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, a încheiat Chiriarhul nostru.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit o slujbă de pomenire pentru cei trecuţi la cele veşnice.

La final, ierarhul nostru a oferit părintelui paroh Ştefan Lucian Ionuţ o icoană a Sf. Ioan Gură de Aur, părintelui Gheorghe Ion o icoană a Sf. Simeon Noul Teolog, iar părintelui Mihăescu Bogdan o icoană a Sf. Efrem cel Nou. Totodată, Preasfinţia Sa a adresat credincioşilor prezenţi urări de sănătate, pace şi fericire cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, oferindu-le tuturor iconiţe.

1 2 3 4 5

Acest articol a fost publicat în STIRI-ANUNTURI. Salvează legătura permanentă.