Efectele televizorului si a calculatorului asupra copiilor

Captivati de monitor

Copilul dumneavoastră stă lipit în permanenţă de calculator şi duceţi lupte grele până să-l convingeţi să iasă în parc, cu prietenii? Aveţi mare grijă! Specialiştii atrag atenţia că dependenţa de monitor are consecinţe grave asupra sănătăţii copilului, dar şi a capacităţii sale de a comunica!

Pana la majorat, copiii isi petrec 4 ani in fata monitorului

Un studiu britanic a scos la iveala faptul ca tinerii petrec mai mult timp in fata televizorului decat pe bancile scolii.

Consecinta: mai multe cazuri de obezitate, diabet, deficit de atentie si tulburari de comportament. “Copiii de toate varstele isi petrec din ce in ce mai mult timp in fata unui ecran”, explica medicul englez Aric Sigman, coordonator al studiului publicat in revista “Archives of Disease in Childhood”. Astazi, multi dintre ei au acces la cel putin cinci tipuri de ecrane diferite:televizorul, computerul, tableta, telefonul mobil si consola de jocuri, potrivit Le Figaro.

“Un copil nascut astazi va petrece, pana la varsta de 7 ani, echivalentul unui an intreg, zi si noapte, privind un ecran. Se vor aduna 3 ani pana cand va sufla in tortul aniversar de la 18 ani. In acest ritm, un octogenar isi va irosi 18 ani in fata unui ecran”, apreciaza acelasi medic.

Studiul a luat in considerare copiii din Marea Britanie, Canada si SUA. Copiii englezilor isi petrec sase ore pe zi scrutand diferite ecrane (televizorul in principal), iar cei din Canada si SUA ii depasesc, ajungand la aproape opt ore. Cifre ingrijoratoare, la care se adauga faptul ca parintii, in general, nu stabilesc nicio regula in privinta timpului petrecut in fata televizorului.

Acest articol a fost publicat în Despre educatia religioasa a copiilor. Salvează legătura permanentă.