Hramul Bisericii noastre

Numeroși credincioși au participat la slujbele din data de 16 august 2018, la biserica Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” din municipiul Giurgiu care şi-a sărbătorit ocrotitorii. Manifestările religioase închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni au debutat în ajunul sărbătoririi sfinţilor, cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia în noua biserică parohială.

Evenimentele religioase au continuat a doua zi cu săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii de către Întâistătătorul eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu un ales sobor de preoţi şi de diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a vorbit despre credinţa puternică şi despre dragostea faţă de Biserică şi faţă de poporul drept credincios pe care le-au avut Sfinţii Martiri Brâncoveni.

„Sfântul Constantin Brâncoveanu ne oferă un strălucit exemplu și ne lasă un mesaj desosebit de actual la care noi cei din Biserică trebuie să fim cu luare aminte. Voievodul Martir, prin jertfa sa și a familiei sale, ne spune tuturor că trebuie să ne iubim țara și să ne apărăm credința, deoarece pământul în care ne aflăm este un loc sfânt și binecuvântat de Dumnezeu, a subliniat Chiriarhul nostru.

La final, Părintele Consilier Ştefan Lucian Ionuţ, parohul bisericii, a mulţumit tuturor oficialităților locale, dar și credincioșilor, pentru prezenţa la aceste evenimente importante din viaţa parohiei. Pentru acest moment al hramului au fost pregătite pachete cu alimente care au fost oferite numeroşilor credincioşi prezenţi.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost așezate spre închinare, într-un loc special amenajat, Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu, care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaşte, Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, adusă de la Schitul Letca Nouă, racla care adăpostește părticele din Sfintele Moaște ale Sf. Ioan Rusul, aduse de la mănăstirea ce îl are ocrotitor, precum și racla cu părticele din moaștele Sfântului Nectarie, adusă de la Parohia Sf. Gheorghe -Nou, Protopopiatul Giurgiu. De asemenea, de la noua Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse particele din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

În continuare, a avut loc premierea copiilor care au participat la Concursul judeţean de pictură „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, ediția a VIII-aorganizat de parohie, în colaborarea cu Episcopia Giurgiului şi Centrul „Ion Vinea” din Giurgiu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 20 22 23 24 26 27 28 29 30 31 33 35

 

Acest articol a fost publicat în STIRI-ANUNTURI. Salvează legătura permanentă.