COMUNIUNE LITURGICĂ LA „PAROHIA SF. MARTIRI BRÂNCOVENI ȘI SF SOFIA”. EPISCOPUL GIURGIULUI S-A RUGAT ÎMPREUNĂ CU EPISCOPUL ORTODOX ROMÂN AL AUSTRALIEI ȘI NOII ZEELANDE

Astăzi, 26 octombrie 2017, în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului și Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie Arhierească în biserica Parohiei „Sf. Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” din municipiul Giurgiu.

În cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Episcop Mihail a amintit celor prezenți viața pilduitoare a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, sărbătorit astăzi în Biserica Ortodoxă.

Ierarhul a vorbit despre jertfa martirilor şi a mărturisit faptul că Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a fost unul dintre aceşti nenumăraţi mărturisitori ai iubirii Mântuitorului Iisus Hristos.

Pomenirea Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie este o mare sărbătoare a Bisericii care ne aduce aminte că ei, prin jertfa pe care au făcut-o, au dobândit şederea dimpreună cu Domnul Slavei în Împărăţia Sa cea netrecătoare. Trebuie să recunoaştem că noi iubim adeseori mai mult lucrurile care trec şi nu ne asemănăm lor, ci rămânem departe, mai întotdeauna, de lucrurile esenţiale şi de dragostea pe care Mântuitorul Iisus Hristos ne-a arătat-o. De aceea, când îl cinstim pe unul dintre martirii Bisericii, dintre mărturisitorii iubirii Mântuitorului Hristos faţă de lume şi faţă de noi, trebuie să învăţăm din râvna, dragostea, răbdarea şi din iertarea lor, a spus Preasfinţia Sa.

Astăzi, îi rugăm pe Marele Mucenic, prieten şi mărturisitor şi următor al Domnului, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, să ocrotească cetatea şi ţara noastră, Biserica, slujitorii ei şi pe cei care îl urmează pe Domnul indiferent unde s-ar afla ei; să îi ajute pe cei care în aceste vremuri sunt mărturisitori cum a fost şi el în urmă cu mai bine de 1600 de ani, pentru că sunt multe locuri din lume unde se mai varsă sânge de martir, a subliniat PS Mihail.

În închierea omiliei sale, Preasfinția Sa a vorbit și despre misiunea încredințată de Mântuitorul Iisus Hristos în Episcopia Australiei și Noii Zeelande.

În continuare, Întâistătătorul eparhiei noastre a mulţumit Preasfinţitului Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, pentru prezenţa și împreuna slujirire, oferindu-i mai multe publicații apărute la editura eparhială.

Tot cu acest prilej, părintele consilier Ștefan Lucian, parohul bisericii, a oferit Preasfințitului Părinte Episcop Mihai, în semn de aleasă prețuire, un rând de veșminte arhierești, lucrate în atelierele Episcopiei Giurgiului.

La final, toți credincioșii prezenți au primit binecuvântarea celor doi arhierei, după care le-au fost oferite iconițe cu chipul Sf. Dimitrie și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Acest articol a fost publicat în STIRI-ANUNTURI. Salvează legătura permanentă.