Slujire Arhiereasca in a patra zi a Canonului Sf. Andrei Criteanul

A PATRA ZI A CANONULUI SF. ANDREI CRITEANUL UNIT CU PAVECERNIȚA MARE LA PAROHIA „SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI ȘI SF.SOFIA”

      În a patra zi a Postului Sfintelor Paști, la biserica Parohiei „Sf. Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” din mun. Giurgiu, ultima parte din slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, alături de un sobor de preoți.

În cuvântul său de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioşilor despre îndemnul pe care Sfântul Andrei, Arhiepiscopul Cretei, ni-l prezintă prin acest imn al pocăinţei în călătoria spirituală a Sfântului și Marelui Post.

„Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăință pe care îl are Biserica Ortodoxă în cultul ei. Acesta cuprinde 266 de strofe în care se face pomenire de multe episoade și de multe personaje din Vechiul și din Noul Testament atenționând sufletul nostru că de foarte multe ori noi ne asemănăm cu cei care au greșit și că este necesar ca să ne îndreptăm și să apelăm mai ales la mila lui Dumnezeu. De altfel, această invocație Miluiește-mă Dumnezeule, miluiește-mă!, acest refren care se cântă după fiecare strofă a acestui Canon, însoțită de închinăciunea până la pământ nu face altceva decât să creeze o comuniune între toți cei care sunt prezenți în biserică, o comuniune întru pocăință”, a spus Preasfinția Sa.

De asemenea, Întâistătătorul Eparhiei noastre a relatat despre viaţa sfântului și despre viețuirea plină de jertfă a sfintei Maria Egipteanca, care trebuie să fie modele de urmat pentru fiecare credincios.

La final, Episcopul Giurgiului a oferit credincioșilor prezenți ultimul număr al Revistei Eparhiale și câte un metanier.

1 2 3

Acest articol a fost publicat în Evenimente, STIRI-ANUNTURI. Salvează legătura permanentă.